Kaş’ın En Güzel Köyleri, Gezilecek Yerler

Yazar: Yasemin Soysal

Kaş’ın en güzel köyleri dediğimizde aklınıza sakın küçük kendi halinde köyler gelmesin. Kaş’ın köyleri hepsi birbirinden farklı yapıyla karşımıza çıkar. Kalkan’a gittiğinizde kendinizi başka bir ülkeye gitmiş gibi hissedersiniz bırakın köy hayatını büyük şehirde bile göremeyeceğiniz butik konseptler karşınıza çıkar. Lüks derseniz hayatınız boyunca göremeyeceğiniz lüks konaklama seçenekleri ile bu nasıl köy diye kendi kendinize sorarken bulursunuz. Oradan Saklıkent tarafına geçtiğinizde yine tarih sayfalarında bir yolculuğa çıkmış ve dünyanın ilk yıllarına yolculuk yapmış gibi hissedersiniz. O derin kanyonda sanki deprem yeni bitmiş ve iki dağ birbirinden yeni ayrılmışcasına aradan gözüken gökyüzünü incelemeden duramazsınız. Kaş gibi her bir bölgesi farklı nadir şehir bulursunuz. Kaş’ın, doğası, tarihi ve sakin yaşamı ile tanınan birçok güzel köyü bulunmaktadır. İşte Kaş’ın en güzel köyleri ve ziyaret etmenizi önerdiğim birkaç yer:

Kaş’ın en güzel köyleri:

Kalkan

Kaş’a bağlı bir belde olan Kalkan, eski adıyla Kalamaki, tarihi dokusu, beyaz badanalı evleri ve dar sokaklarıyla bilinir. Yamaçlara kurulu bu şirin köy, muhteşem deniz manzarası sunar. Akşamları canlı müzikler, romantik ortamlar, inanılmaz yemekleriyle sizi kendine aşık eder. Gerçekten Kalkan bambaşka ambiyansıyla karşınıza çıkar. Zaten gitmeden önce kalkan görsellerini arama motorlarında incelediğinizde ne demek istediğimi anlayacak ve koşa koşa Kalkan’a gitmek isteyeceksiniz.

İslamlar Köyü

Yemyeşil doğası ve taze havası ile bilinen İslamlar Köyü, Kaş’taki popüler duraklardan biridir. Kaş’ın en güzel köylerinden biri olan İslamlar Köyü ayrıca alabalık çiftlikleri ile ünlüdür ve doğa yürüyüşleri için idealdir. Yani çok az köy Bünyesinde balık çiftlikleri barındırır ve buna yönelik turistik bir yönelim olur. Yolunuz düşmüşken uğramakta fayda vardır.

Saklıkent

Türkiye’nin en uzun kanyonlarından birine ev sahipliği yapan Saklıkent, aynı zamanda bir köydür. Hatta belki de Kaş’ın en güzel köyleri deyince en iyi bildiklerinizden biri de olabilir. Doğaseverler için kaçırılmaması gereken bir duraktır. Zaten bir çok kişinin yaptığı gibi yolunuz Kaş tarafına düştüyse Saklı kente uğramadan dönmeyin. Hele hele aşırı sıcaklarda mı gittiniz tamam muhakkak rotanıza burayı alacaksınız. Zaten ben şahsen hiç kışın gitmedim zaten kışın nasıl gidilir hayal bile edemiyorum. Neden mi? Saklıkente giriş yaptığınız andan itibaren hava derecesi bi beş derece düşüyor. Yani kan ter içinde Saklı kente geliyorsunuz ve alnınızda ter dökülürken büyük bir klimalı alana girmiş gibi havanın nasıl değiştiğine şaşırıyorsunuz. Saten enerjisi de çok farklı sanki büyük şehirlerin yaydığı tüm o enerji orada kesiliyor ve doğa ile baş başa kalıyorsunuz. Tabi Saklıkent demişken suyundan da bahsetmek gerekir. Buz ama buz gibi bir suyu vardır. Dağlardan gelen kur suyunda yürüdüğünüzü düşünmenizi isteyeceğim. Hava ne kadar sıcak olursa olsun Saklıkent’e gittiğinizde su çok soğukmuş diyeceksiniz.

Kaş Bezirgan Yaylası’nı hiç duydunuz mu?

Kaş’ın en güzel köyleri: Bezirgan Yaylası

Yüksek rakımı ve ferah havası ile bilinen Bezirgan, sakin ve huzurlu bir yaşam sunar. Geleneksel yaşam tarzı ve güzel doğası, Bezirgan’ı özel kılan özelliklerdendir.

Kaş’ın en güzel köyleri: Üçağız Köyü

Kekova’ya yakınlığı ile bilinen Üçağız Köyü, antik kalıntıları ve sakin atmosferi ile tanınır. Buradan Kekova’ya tekne turları düzenlenmektedir. Gelmişken muhakkak Kekovayı da gezi rotanıza almayı unutmayın.

Patara Köyü

Dünyanın en güzel plajlarından birine ev sahipliği yapan Patara, aynı zamanda Kaş’ın en güzel köyleri arasındadır.. Ayrıca, antik Patara kenti ve Likya’nın başkenti olmuş olmasıyla da bilinir.

Her biri kendine özgü güzellikleri ve yaşam tarzları ile bu köyler, Kaş’ın büyülü dünyasını keşfetmek için ideal yerlerdir. Her birinde, yeni bir hikâye, yeni bir deneyim sizleri bekliyor.

Benzer Yazılar