Fethiye’de Yapılacak Aktiviteler

Yazar: Yasemin Soysal

Fethiye’de Yapılacak Aktiviteler nelerdir? sorusunun cevabı çok uzundur. Yaz tatilinde çok fazla şehirlere aşık olmam çünkü hareketli kişiliğim tatil boyunca şezlongda oturup, güneşlenip, uyumayı sevmez. Belki uzun bir gecenin ardından plajda kısa bir uyku ile kestirdiğim keyifli günler vardır ama bunu genele yaymak mümkün değildir. Tatilde bile olsam hareketi, eylemi, dolaşmayı, gezmeyi, deneyimlemeyi severim. Bu açıdan baktığımızda Fethiye’de yapılacak aktiviteler gerçekten insanda doyun yaratacak cinsten. Bir Babadağdan yamaç paraşütü yapmak mesela ömre bedeldir. Hayatınız boyunca unutamayacağınız bir deneyim olacağına eminim. Ya da kumsalda yıldızların altında uyuduğunuz kelebekler vadisi maceranız Fethiye yapılacak aktiviteler listenizde olması gerekenlerdendir. Gün içinde sıcaktan bunaldınız ama bol bol yürümek istiyorsunuz o zaman hop Saklıkente geçiyoruz. Karada değil denizde mi olmak istiyorsunuz o zaman harika koylarda yüzeceğiniz tekne turları sizi bekliyor olacak. Anlayacağınız Fethiye’de yapılacaklar listesi size uzun bir hareket planı sunmaktadır. Diğer şehirlerin aksine Fethiye’de yapılacak aktiviteler saymakla bitmeyecektir. Sunduğu çok çeşitli aktivitelerle tatilcilerin gözdesi olan bir destinasyondur. İster doğa ile iç içe olmayı sevin, ister tarihi yerleri keşfetmeyi, isterse adrenalin dolu aktivitelerle tatilinizi renklendirmeyi sevin, sonuç olarak Fethiye yapmak istediğiniz aktiviteler bakımından herkesi tatmin eden bir şehirdir. İşte Fethiye’de yapabileceğiniz bazı aktiviteler:

Fethiye’de Yapılacak Aktiviteler: Yamaç Paraşütü

Ölüdeniz, dünyaca ünlü bir yamaç paraşütü noktasıdır. Buradan atlayarak muhteşem Ölüdeniz manzarası eşliğinde adrenalin dolu bir deneyim yaşayabilirsiniz. İşte o günü hayatım boyunca unutmam mümkün değildir. Bir kerede olsa hayatımda yamaş paraşütü yaptım ve Fethiye Ölüdeniz Babadağdan yamaç paraşütüyle atladım. Zaten adrenalini severim, hayatımda yaptığım bir çok aktivite ve sporda adrenalin vardır ama gerçeği söylemek gerekirse yamaş paraşütüyle öyle bir yüksekten kendini gökyüzüne bırakmak bambaşkaydı. Hazırlık aşamasında bile karnıma kramplar giriyor ve heyecandan yerimde duramıyordum. Paraşütün ipleri hazırlanırken bulutların üzerinde manzarayı seyrediyorsun ve tanrım benim burada ne işim var gerçekten atlayacak mıyım diye düşünüyorsun. Aklında türlü türlü senaryolar geçiyor ya paraşüt düzgün açılmazsa ya düşersek ya bir aksilik olursa ama kaçamıyorsunda. Garip bir yaşama tutkusu seni orada tutuyor çünkü yaşadığını hissediyor. hele gökyüzüne süsüldüğünde çığlıklar atıyorsun. Aşağıya yaklaştıkça içinde çocukça bir duygu tekrar tekrar deneyimlemek istiyor. Deniza giren, güneşlenen insanları tepeden seyretmek, biraz önce denize girdiğin sonsuzluk gibi önünde duran civit mavisi Ölüdenize tepeden bakmak bedeninde ki tüm serotonini salgılamana sebep oluyor. Kısacası eğer yapmak istedikleriniz arasında yamaç paraşütü varsa Fethiyeye geldiğinizde Fethiye’de yapılacak aktiviteler listenize almayı unutmayın.

Fethiye’de Yapılacak Aktiviteler: Jeep Safari

Fethiye çevresindeki dağları, köyleri ve tarihi yerleri keşfetmek için jeep safari turlarına katılabilirsiniz. İşte Fethiyede yapmaktan hoşlandığım başka bir aktivite ama bence jeep safarinin bir mevsimi var. Kızgın güneş tepenizdeyken Fethiyenin dağlarında taşlarında dolaşmak istemezsiniz. Yani kendi adıma konuşayım sıcakta yapmaktan hoşlandığım bir aktivite değil. Bu yüzden yaz ayında yapacaksam bile sabah serinlikte ya da akşamüstü saatlerinde yapmayı tercih ederim. Ya da bir diğer seçenek eylül, ekim aylarında uzun uzun dolaşmak köylere uğramak, dağlarda ki kekik kokusuna duya duya jeepin üzerinde dolaşmaktır. İşte Fethiye’de yapılacak aktiviteler deyince en mis kokulusu budur.

Tekne Turları:

Fethiye Körfezi’ndeki adaları, koyları ve plajları keşfetmek için günübirlik tekne turlarına katılabilirsiniz. Bu turlar genellikle Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Gemiler Adası ve diğer popüler noktaları içerir. Zaten siz Fethiye’de yapılacaklar listenize eklemeseniz bile bir bakmışsınız ki kendinizi aniden bir tekne turunda bulmuşsunuz. Akdeniz, ege bölgesinin olmazda olmaz aktivitelerinden biri de tekne turlarıdır. Hele ki konu o mükemmel temiz suyu olan Fethiye koylarından bahsediyorsak. Gerçekten bir çok yerde tekne turu yaptım ama ölüdenizin koyları bir başkadır. Koylarda ki o renk tonu, temiz suları, bir şekilde sizi etkiliyor ve bir bakmışsınız ki kendinizi teknenin üzerinden atlarken bulmuşsunuz. Bu yüzden yine olmazsa olmaz Fethiye’de yapılacak aktiviteler listesinde başı çeken bir deneyim olarak tekne turu gelir.

Dalış:

Fethiye, su altı yaşamının zenginliği ve çeşitli dalış noktalarıyla dikkat çeker. Profesyonel veya amatör dalgıçlar için birçok dalış okulu ve turu bulunmaktadır. Bu nedenle Fethiye’de yapılacak aktiviteler arasında dalış önemli bir sıradadır. Eğer suyun derinlerine dalmakla ilgili bir sorununuz yoksa ve doğru dalış okulunu bulduysanız güzel bir deneyim yaşayabilirsiniz. Bana sorarsanız şansınız varsa Kekova taraflarında gerçekleştirin bu dalışı çünkü gözle bile görülebilecek yakında suyun altında tarihi eserler bulunmaktadır. Düşünsenize ilk dalış deneyiminizi tarihi eserlere karşı yapıyorsunuz sanırsam unutulmaz bir deneyim olur.

Trekking ve Yürüyüş:

İşte sizin için Fethiye’de yapılacak aktiviteler deyince en güzellerinden biri! Dünyaca ünlü Likya Yolu, Fethiye’den başlar ve Antalya’ya kadar devam eder. Bu rota boyunca antik kentler, güzel plajlar, ormanlar ve dağlar keşfedebilirsiniz. Yine her zaman söylüyorum, yaz aylarında akdeniz, ege bölgesi gerçekten çok sıcak oluyor. Gün ortası çıkayımda bir yürüyüş yapayım iyi bir fikir olmaz. Ben arabadan plaja yürürken bile fenalık geçiriyorum ve hemen kendimi serin sulara atıyorum. Fakat serinleyebileceğim bir alternatif olmadan saatlerce yürümek benim için bir hayal niteliğinde. Ancak eylül, ekim, kasım hatta aralık ayında böyle bir yürüyüş yapmaya karar verirseniz işte o zaman tadından geçilmez. Saatlerce yürürsünüz ve yorulduğunuz hissetmezsiniz. Etrafta ki manzaraları izlemekten, burnunuza gelen lavanta, kekik kokularından, yol üzeri tattığınız lezzetlerden öyle tatmin olursunuz ki bu gizemli yürüyüş hiç bitmesin istersiniz. Bu yüzden sadece tek başına günlerce yapılacak bir Fethiye aktivitesidir.

Saklıkent Kanyonu Ziyareti:

Türkiye’nin en uzun ikinci kanyonunu keşfetmek ve serin sularında yürümek için Saklıkent’e bir gezi düzenleyebilirsiniz. Neredeyse bir tam gününüzü alacak bir aktivitedir. Saklıkent’e gitmek tarihin derinliklerine bir yolculuk yaptırdığı gibi sıcak günlerde buz dolabı etkisi yaratan bir mekandır. Buz gibi sularda yürümek, yüzmek, orada oturup bir çay içmek, bol bol fotoğraf çektirmek size iyi gelecektir. Kendim adıma hiç bir zaman sıkılmadığım bir güzergâhtır.

Kültürel ve Tarihi Yerleri Ziyaret Etme:

Fethiye ve çevresindeki tarihi ve kültürel yerleri keşfetmek için birçok fırsat bulunmaktadır. Bu yerler arasında Kayaköy, Tlos Antik Kenti, Patara Antik Kenti, Letoon Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti ve daha pek çokları bulunmaktadır. Hatta bir çok kişinin büyükşehirlerden ayrılıp Kayaköyüne yerleştiğini biliyorum Kayaköy’ün bazı insanlar için farklı bir etkisi vardır ve tahmin edemeyeceğiniz bir çok kişi yaşamını burada devam ettirmek için buraya taşınmışlardır.

At Binme

Fethiye ve çevresindeki doğal güzellikleri at sırtında keşfetmek için at binme turlarına katılabilirsiniz. Ben çok fazla bu tarz aktiviteleri tercih etmiyorum. Yürüyemeyeceğim bir durum varsa tabi ki ama o sıcaklarda saatlerce atın üzerin gitmek ne beni ne de atı mutlu etmeyecektir. Kısa bir turlar at binmeyi öğrenmek istiyorsanız o zaman bir kaç alternatif Fethiye bölgesinde karşınıza çıkacaktır.

Fethiye’de Yapılacak Aktiviteler: Spa ve Hamam Deneyimleri

Fethiye’deki otellerin çoğu, rahatlatıcı bir spa ve hamam deneyimi sunmaktadır. Bir hamam deneyimi, tatilinizi tamamlamanın harika bir yoludur. Dışarıdan bir çok lüks otelin hamam ve spasını kullanabiliyorsunuz. Yaz bitmiş ve artık büyükşehirin temposuna dönmeye hazırsanız belki gitmeden önce tam bir rahatlama ve arınma programı kendinize hediye edebilirsiniz. Ya da tam tersi bahar ayında gidip bedeninizi yaza hazırlayabilirsiniz. Tüm kışın boyunca güneşe hasret kaldıktan sonra bir bahar günü spa, hamamın tadını çıkarabilirsiniz. Bir hayal etsenize, hamamdan çıkmışsınız özlediğiniz güneş tüm bedeninizi ısıtıyor ve deniz gören bir masada yemek yiyorsunuz. Sanırım hayali bile rahatlatmaya yetti

Fethiye’deki bu ve daha birçok aktivite, her zevke ve ilgi alanına hitap eder. Bu eşsiz tatil beldesi, sizi unutulmaz bir tatil deneyimi bekliyor.

Benzer Yazılar