Santa Monica, Los Angeles Gezimiz

Yazar: Yasemin Soysal

Amerika kıtasını belki de en güzel plajlarından biri olan Santa Monica Los Angeles’ta yer almaktadır. Santa Monica plajı adını Hristiyan bir azize olan Monica’dan almıştır. Adının plaj olmasına bakmayın. Burası aynı zamanda birçok gece kulübü ve restorana da ev sahipliği yapmaktadır. Plaj boylu boyunca uzandığından bisiklet sürmek için de ideal bir yerdir. Çünkü buradaki bisiklet yolunun uzunluğu 35 km civarındadır. Bu da buradaki sahil bisiklet yolunun dünyanın en uzun sahil bisiklet yolu olduğunu gösterir. Sokaklarda sürekli müzisyenler olan Santa Monica aynı zamanda ilginç gösterilere de sahne olur.

Oldukça hareketli Promenade Caddesi…

Trafiğe kapalı olan Santa Monica’da gezilecek yerlerden biri Promenade yani üçüncü caddedir. Oldukça hareketli olan bu caddede insanlar, müzisyenler, kafeler, sihirbazlar ve palyaçolar renkli bir hava yaratırlar. İklimi de oldukça elverişli olan Santa Monica bu renkli sokakların tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir yerdir.

Santa Monica ile ilgili bir diğer bilmeniz gereken şey ünlü Forrest Gump filminin bazı sahnelerinin burada çekilmiş olduğudur. Hatta onun aykakkabılarını burada bulmanız da mümkün.

Santa Monica’da gezebileceğiniz bir diğer yer ise Pier’dir. Tarihi 66 nolu yolun bitiminde yer alan Piertahta yolları ile meşhurdur. Burada dönme dolaptan roller coaster’lara kadar birçok aktiviteyi de bulabilirsiniz. Bu yolu boylu boyunca deniz havasıyla birlikte yürüyebilir, sahil kenarına oturarak küçük molalar verebilirsiniz.

Santa Monica İskelesi ve Pasifik Park

Okyanusun kenarında yer alan bu iskele ve eğlence parkı bir diğer gezilebilecek yerlerdendir. Birçok eğlenceyi bulabileceğiniz bu parkta güzel olan bir diğer unsur da girişin bedava olmasıdır. Buradaki iskelede gün batımını izleyebilir veya eğlence parkına katılabilirsiniz.

Santa Monica Palisodes Parkı’nı ziyaret edin.

Bir şehir parkı olan Palisodes Parkı dar bir arazi şeridi üstüme kurulmuştur. Burada yüyüş veya koşu yapabilirsiniz. Eğer buraya çocuğunuzla birlikte geldiyseniz onlarla birlikte yapabileceğiniz güzel etkinlikler vardır. Öncelikle Santa Monica’da çocuklarla denizin tadını çıkarıp, altın kumlu kumsallarda güneşlenebilirsiniz. İskelede onlarla birlikte yürüyebilir veya birlikte bisiklet sürebilirsiniz. Pasifik Park’ta çocuklar için bir sürüş alanı ve bir akvaryum bulunmaktadır. Dahası iskeleye girişin karşısında yer alan caddede Tongva Park bulunmaktadır. Bu parktaki oyun alanlarında gönüllerince oynayabilirler. Eğer sörf dersleri almak isterlerse bu heyecan verici etkinliğe ve sörf derslerine katılabilirler.

Uçan Müze

Dougles Müzesi olarak da anılan bu müzede havacılığa dair çok sayıda parça bulabilirsiniz. Ayrıca birbirinden ilginç uçak sergisini de ziyaret edebilirsiniz.

Tüm bunların yanında Santa Monica akşam saatlerinde bir şeyler içip lezzetli yemekler tadabileceğiz bir yerdir. Ilık ve güzel hava akşam saatlerinde de başka bir huzur veriyor. Tüm bu deneyimler ve daha fazlası için Santa Monica’yı ziyaret listesine ekleyin derim.

Benzer Yazılar