Zayıflamaya Çalışırken Nasıl DÜşünmeliyiz? Zayıflamaya çalışırken pozitif düşünmek gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Pozitif Düşünce Diye Bir Şey Yoktur! Sadece Düşünce Vardır… Zayıflarken nasıl düşünmeniz gerektiği çok önemlidir. Fakat düşünceleriniz, yemek yeme dürtülerinizi artırıyorsa pozitif düşünmeniz hiç bir işe yaramayacaktır.
Zayıflamaya çalışırken nasıl düşünmeliyiz? Pozitif düşünce diye bir şey yoktur!
Pozitif düşünce diye bir şey yoktur. Doğru duydunuz, pozitif düşünmek diye bir şey yoktur. Düşünce vardır! Bunun pozitif ve negatif etkileri vardır. Bugüne kadar okuduğunuz bütün kitaplar pozitif düşünceden bahseder. Oysa pozitif düşünceyi, pozitif niyetle karıştırmamalısınız; bunlar birbirinden çok farklı şeylerdir.
Düşünce; sinir hücresinde elektrik enerjisi, artı elektrik yüklü sodyum, potasyum ve eksi elektrik yüklü klor iyonlarının yer değiştirmesi sayesinde oluşuyor. Bu yer değiştirme sırasında zıt kutuplar voltaj değişikliklerine böylece hücrede elektrik enerjisinin açığa çıkmasına yol açıyor. Bir nöron, saniyede birkaç yüz elektrik sinyali oluşturabiliyor. Bu elektrik sinyalleri, aksonlar tarafından saatte 200-300 km hızla aksonun ucuna doğru iletiliyor. Buradan “nörotransmitter” denen çok özel kimyasal mesajcı moleküllerin salgılanmasına yol açarak nöron ya da kas hücresi gibi hedef hücrelerin harekete geçmesini sağlıyor.
Gerçekten de çok karışık değil mi? Ben yazarken zorlandım, hele anlamak daha da güçken her gün hiç çaba harcamadan her düşünce için bu sürecin gerçekleştiğini düşünün. Peki, zayıflamaya çalışırken tüm bu kimyasal tepkimelerde şeker pembe nöronlar mı var sizce? Beyninizdeki nörotransmitterler sizin pozitif düşüncenizle ilgileniyor gibi mi duruyor? Hayır, onlar tam olarak neyi tetiklediğinizle yani gerçek düşüncelerinizle ilgileniyor.
Zayıflamaya çalışırken “Kilo almak istemiyorum” demeyin!
“Kilo almak istemiyorum” demek pozitif bir niyet taşır ama yaratacağı sonuçlar bakımından negatiftir. “Kilo almak istemiyorum.” düşüncesinin içerisinde şişmanlığa sebep olacak yüzlerce nörolojik bağlantı vardır. Sigara içmek istememek, niyet bakımından pozitiftir ama size daha fazla sigara düşündürecektir ve daha fazla sigara içme isteği yaratacaktır.
Pozitif niyetle nörolojik gerçekliği birbirine karıştırmayın
Kısaca anlatmak gerekirse, tek taraflı pozitif düşünce zayıflamaya çalışırken size destek olmayacaktır. Beyin düşüncelerinizin neyi tetiklediği ile ilgilenir. Sürekli diyetteki yasaklı yiyecekleri düşünüyorsanız bu durumda beyin yemekle ilgili kimyasalları tetikleyecektir.